Каталог

Виробники

Утеплення стін фасаду пінопластом своїми руками 2016-03-25

Утеплення фасаду своїми руками

1.Для початку необхідно оглянути стіни на наявність тріщин, вм'ятин та пошкоджень. Якщо на стіні є вм'ятини, або опуклості, більше 2 см, їх необхідно вирівнювати і згладжувати шпаклівкою, тому що, при кріпленні пінопласту на ділянку з такою нерівністю, під листами пінополістиролу просто утворюється порожнина (порожнеча) і при випадковому ударі по фасаду, або натискання , пінопласт 10см проламається і почне поступово обсипатися під штукатуркою, що призведе до тріщин на фасаді.

Грунтовка стін

2.Наступним кроком буде ґрунтування стін. Для цього нам знадобиться грунтовка глибокого проникнення Церезит СТ 17 10л. І природно в день ґрунтування варто переконатися, що погода не зіпсується і не буде дощу або підвищеної вологості, це змиє всю ґрунтовку.

Грунтування можна виконувати за допомогою валика або макловиці, потрібно дуже добре проводити цю процедуру, щоб на стіні не залишилося не прогрунтованих ділянок. Необхідно дочекатися повного висихання ґрунтовки Церазит СТ 17, це займе від 4 до 6 годин.

Приклеювання пінопласту на фасад

3. Після того як грунтовка Церезит СТ 17 повністю висохла, приступаємо до кріплення. -penopolistirol">пінопласт 10см або пінопласт 5см. Для початку приготуємо клей Момент КПП (суміш для приклеювання пінопласту) або будь-який інший клей, уважно читайте інструкцію з приготування суміші для приклеювання пінопласту, інструкція вказана на мішку суміші. Розводити багато клею не потрібно, в перший день вам потрібно приклеїти лише один ряд пінопласту до стіни, попередньо зробивши для нього сходинку, якщо ваш фундамент не має виступу, ця сходинка не дасть приклеєним аркушам пінопласту сповзти вниз. Сходинкою може служити цокольна планка, яка підбирається під товщину утеплювача і кріпиться до основи стіни дюбелями.

І так, перший ряд приклеїли,  можемо відпочити, поки суміш для пінопласту не висохне, час висихання так само вказано на мішку, зазвичай це від 4 до 6 годин. Після висихання можемо продовжувати кріплення пінопласту до самого верху методом цегляної кладки.

4. Після кріплення пінопласту та повного висихання приступаємо до дюбелювання. Для пінопласту потрібно брати дюбель пластиковий із пластиковим стрижнем, довжина дюбеля це товщина пінопласту + 5-7см у стіну, тобто якщо у вас фасадний пінопласт 5см то дюбель для теплоізоляції- 120мм, якщо пінопласт 10см то дюбель для пінопласту 160см або (180-200см якщо будинок не з цегли).

Забивається дюбель у раніше просвердлений бурий отвір, кількість дюбелів не повинна бути меншою ніж 5 штук на 1 м.кв (в ідеалі 6 штук на 1м.кв), забиваються вони по кутах і 1 дюбель посередині листа пінопласту. Капелюшки дюбелів та стики між пінопластовими листами замазуються та вирівнюються клеєм для пінопласту. Якщо щілини між листами пінополістиролу більші (більше 1,5 см) їх необхідно закрити вирізаними шматками пінопласту і добре вирівняти за допомогою того ж клею Момент КПП(клей для приклеювання пінопласту).

Контрашульц

5.На всі зовнішні кути кріпимо контрашульц (кут пластиковий із сіткою) попередньо зчистити кути пінопласту, щоб куточок не випирав і був на рівні з пінопластом. Клей для армування Момент ППС (суміш для приклеювання та армування пінопласту та мінвати) готуємо за інструкцією вказаної на упаковці, наносимо частину армуючого клею на кути і вдавлюємо в нього куточок із сіткою.

6.Склосітка 160пл, нарізається шматками 30х30см і кріпиться під кутом в 45 ° навколо вікон та дверей. І тільки після цього починаємо армувати основну частину фасаду зверху донизу. Для цього на пінопласт наносимо шар армуючого клею Момент КПП(клей для приклеювання пінопласту), вдавлюємо в нього підготовлений шматок сітки та розгладжуємо шпателем. Сітка лужна укладається між собою з нахлестом 10см, якщо сітку укладати встик, то по штукатурці підуть тріщини. Наносимо другий шар суміші та розгладжуємо шпателем.

Після повного висихання зачищаємо стіну широким шпателем, щоб прибрати все не рівністі, відколи.

7.Підготовка до фінішного шару штукатурки починається з нанесення ґрунтовки на підставі кварцового піску Церезит СТ 16 (кварцова ґрунтовка). Під штукатурку у кольорі обов'язково тонуємо і грунт фарбу Церезит СТ 16 в той же колір, що і декоративна штукатурка. Перед нанесенням грунту потрібно перемішати знизу вгору міксером на низьких обертах і тільки потім наносити грунтовку СТ 16 за допомогою макловиці. Очікуємо повного висихання від 4 до 6 годин.

 Декоративна штукатурка

8.Краще брати штукатурку у відрах (готову), а не в мішках. Штукатурку в мішках потрібно розводити за інструкцією та фарбувати фасадною фарбою Церезит СТ 42 в два шари, але через деякий час < strong>штукатурка в мішках може обсипатися разом з фарбою і на фасаді будуть сірі плями, які знову необхідно зафарбовувати такою ж фарбою для фасаду (цей метод утеплення вважається бюджетним, але не зовсім якісним і довговічним). Що ж до штукатурки у відрах, вона випускається вже в готовому стані, тонується у вибраний вами відтінок. Перед нанесенням, фасадну штукатурку Церезит СТ 60< /span>, так само як і ґрунтовку СТ 16 Церазит, перемішують міксером на низьких обертах піднімаючи всю масу знизу вгору. Між собою потрібно змішати у великій тарі ту кількість відер, яка потрібна на один бік стіни, витрата штукатурки вказана на упаковці виробника. Нанесення штукатурки повинно виконуватися знизу вгору і за один захід необхідно оштукатурити одну стіну, тобто не можна оштукатурити підлогу стіни сьогодні, а шматок, що залишився завтра. Чекаємо повного висихання і милуємося своєю роботою.

Магазин будматеріалів Кельма бажає вам успішного утеплення.



Кошик  

Немає товарів

Доставка 0,00 грн
Всього 0,00 грн

Оформити

Будівельні роботи

Украино-Немецкая строительная компания «Кельма» это продажа строительных материалов и строительные работы в г.Киев, Киевская обл, Александровка, Боярка, Белогородка, Борисполь, Бровары, Гора, Гнидин, Буча, Ирпень, Козин, Княжичи, Кийлов, Канев, Украинка, Конча Заспа, Мироновка, Кагарлык, Богуслав, Вишеньки, Вишневый, Ревне, Скибин, Стоянка, Петровцы, Петробское, Пуща Водица, Хотов, Зазимье, Заборье, Процев, Александровка, Ревне.
Яндекс.Метрика